JOGGING

Filteren
Reset filters

Er zijn geen producten gevonden die voldoen aan je ingestelde filters.

Ga stap terug

Jogging

Voor de sportieve heren onder ons, is een jogging onmisbaar in de kledingkast. Of het nu een heel pak of alleen een broek is, deze kledingitems zitten vooral heel comfortabel! Ze zijn ideaal tijdens het sporten of gewoon als vrijetijdskleding.

Wat is jogging?

Jogging is een vorm van hardlopen, men gaat vaak ‘joggen’ om te ontspannen of het hoofd leeg te maken. Meestal rennen deze mensen ook minder hard dan bij hardlopen.

Het woord jogging komt eigenlijk van het woord ‘joggen’ oftewel een vorm van hardlopen. Tijdens het hardlopen of sporten wil je graag comfortabele kleren dragen die goed met het lichaam meebewegen. Je kunt immers niet in een spijkerbroek gaan sporten, dat zit simpelweg niet lekker. Het vormt niet mee met het lichaam en daarnaast kun je er niet vrij uit in bewegen. Als dagelijkse outfit misschien wel, maar niet tijdens het sporten.

Om die redenen zijn ook trainingspakken ontworpen. Waar dit vroeger beperkt was in aanbod, heeft nu bijna ieder merk een aparte ‘comfortabele’ lijn.

Joggingpak

Een joggingpak bestaat meestal uit twee onderdelen. Namelijk een hoodie of vest en een joggingbroek. Een hoodie, sweatshirt, heeft meestal geen rits en een vest wel.

Beide zijn meestal van dikker materiaal, zodat het je lichaam beschermt tegen koude temperaturen. Ze zijn handig door de hoeveelheid zakken en ritsen, waardoor je ook eventueel je telefoon of portemonnee kunt meenemen. Ook zijn ze verkrijgbaar in dunnere materialen die ook ademend zijn, ideaal voor de warmere dagen.

Tegenwoordig kun je deze in alle kleuren, stijlen en ontwerpen vinden. De sportmerken waren voorheen vooral gericht op het maken van sportkleding, maar zien nu ook de verandering van de markt in. Vooral de jonge generatie gebruikt dit dan ook steeds meer als dagelijkse kleding.

Ben jij dus op zoek naar een comfortabele pak die je in je vrijetijd, op reis of tijdens het sporten kunt dragen? Neem een kijkje in onze stijlvolle jogging collectie!