Over ons

Sinds 1927 een familiebedrijf

Het familiebedrijf Alexander Roodfeld is gestart in 1927 in Amsterdam door Willem Alexander, de grootvader van Paul Roodfeld, onder de naam Amsterdamsch Kledingmagazijn. Kort daarna is de zaak verhuisd naar de Voorstraat in Dordrecht onder dezelfde naam.

Al gauw werd, wanneer het bedrijf naar Dordrecht verhuisde, de naam veranderd in Alexander Roodfeld Herenmode BV. Na een aantal jaren besloten vader Willem en zoon Joop Alexander dat de winkel naar het hoge segment door moest groeien om concurrentie achter zich te laten. Snel hierna verhuisde de winkel naar het Achterom, waar generatie 3 zich aanmeldde. Paul Roodfeld heeft ruim 20 jaar lang op het Achterom met veel succes gewerkt aan naamsbekendheid, hoge service en professioneel advies.

Na 30 jaar aan het achterom verhuisde de winkel in 2004 naar de Visstraat en was het een uitdaging om jong en oud thuis te laten voelen in ons moderne winkelconcept.

Online bestellen in onze webshop

Sinds 2011 is onze webshop geintroduceerd waar bijna de gehele collectie online te koop aangeboden wordt. Ieder jaar komen er meer tevreden web-klanten bij. Op Kiyoh kunt u de beoordelingen lezen van klanten die bij ons in de webshop iets gekocht hebben.

Ties

In 2013 heeft Ties de winkel overgenomen van zijn vader.

Op de werkvloer helpt hij mannen aan een mooi maatpak en ondersteunt de verkoop waar nodig. Hij staat het liefst op de winkelvloer, maar moet ook af en toe in kantoor plaatsnemen. In zijn vrije tijd is hij graag op het water.

Verginia

Inmiddels al meer dan 20 jaar in dienst. Een vertrouwd gezicht voor alle mensen die onze winkel bezoeken. Ze vindt het fijn om mensen van top tot teen te kleden en de tijd te nemen. Daarnaast is Verginia verantwoordelijk voor de indeling van de winkel en uitstraling van de etalage’s. In haar vrije tijd is ze graag buiten met de hond. Ze is erg sportief ingesteld.

Fenneke

Sinds 2022 is Fenneke 2 à 3 dagen werkzaam. Dit doet ze naast haar eigen bedrijf in de imago styling. Samen met Verginia zorgt zij dat de winkel en etalage er top uitzien. Fenneke is een gezelligheidsdier. Luisteren en kijken naar mensen, en ze tot in de puntjes helpen, daar ligt haar kracht. In haar vrije tijd staat ze graag langs de hockeyvelden om haar dochters aan te moedigen. En ze slaat graag zelf een balletje op de golfbaan.

Centrum Dordrecht

Alexander Roodfeld vind je midden in het centrum van Dordrecht. Tegenover de P-garage Visstraat is onze winkel gevestigd. Vanuit Rotterdam bereik je ons in 20 min. Vanuit Gorinchem of Breda rijd je er 25 a 30 minuten over.

U bent altijd van harte welkom. Wij kijken uit naar uw bezoek aan onze mooie winkel.

Ontdek onze nieuwste items