Wat een Masons chino zo bijzonder maakt

Wat een Masons chino zo bijzonder maakt

Het Italiaanse modemerk Masons staat bekend om de prachtige chino broeken. Ben jij hier ook al bekend mee? In deze blog lees je alles over het merk en worden de chino- en cargobroeken nog even extra uitgelicht.

Verhaal achter het merk Masons

Het merk Masons werd in 1974 opgericht door Giorgio Martini. De prestaties heeft het Italiaanse kledingmerk nog steeds te danken aan Giorgio en zijn twee zonen. Een bundel tussen traditie en de geest van de toekomst is de visie van het bedrijf. Het is een luxe modewerk die is ontworpen voor veeleisende mensen als het gaat om kwaliteit, elegantie en persoonlijkheid. Hierdoor mag je dus een hoogwaardige kwaliteit verwachten van het merk.

Het modemerk had als doel om internationaal uit te breiden. Vanaf 2012 hebben zij de internationale markt betreden. Ondertussen zijn zij al een aantal jaar actief in de Verenigde Staten, Italië, Duitsland, Frankrijk en Nederland.

Door de jaren heen is het merk zich gaan specialiseren op meerdere gebieden. Hierdoor is de collectie ook uitgebreid met korte broeken. Er zijn dus ook prachtige korte broeken voor heren in het assortiment te vinden om de warme dagen mee door te komen.

Chino broeken

Het merk staat het meest bekend om zijn chino broeken. Een chino is gemaakt van stevig katoen en bevat aan de achterzijde paspelzakken. Tegenwoordig zie je regelmatig een koortje in de tailleband. Deze kun je aan de voorkant strikken. Dit is een vervanger voor de riem. Wanneer je toch liever een riem draagt, kan het koortje gemakkelijk verwijderd worden.

Een chino broek kun je voor vrijwel iedere gelegenheid dragen. Voor een casual outfit kun je het combineren met een leuke trui. Wil je je outfit iets chiquer maken? Kies dan voor een koltruitje of overhemdje. Om helemaal uit te pakken voor een speciale gelegenheid kan hier ook nog een prachtig colbert overheen gedragen worden. Kortom een chino is dus ideaal om in de kast te hebben liggen.

Naast de gebruikelijke chino’s heeft Masons ook cargo broeken in het assortiment. Cargo broeken zijn afgestamd van werkbroeken. Deze zijn heel functioneel in de bouw door de handige zijvakken waar werkgereedschappen in passen. In de jaren 90 zijn de cargo broeken en echte trend geworden, tegenwoordig is deze trend weer helemaal terug in de mode.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de prachtige chino- en cargo broeken van Masons? Neem dan snel een kijkje op onze website of kom gezellig langs in onze winkel gevestigd in Dordrecht. Wij helpen je graag bij het uitkiezen van de perfecte broek en stijlen van een complete look.

Categorieën: