Uitgelichte merk; Woolrich

Uitgelichte merk; Woolrich

Woolrich streeft ernaar om maatschappelijke verantwoordelijkheid voorop te stellen, bij alles wat zij doen. Zij proberen een positieve invloed op de wereld uit te oefenen door het milieubewustzijn te stimuleren. Ben je ook nieuwsgierig naar het merk en vooral het succes? Lees dan snel verder in deze blog!

Het verhaal achter Woolrich

Het merk Woolrich is in Pennsylvania opgericht in 1830 door John Rich. Het merk blijft altijd trouw aan het karakter en de waarden van de oprichter. De weersomstandigheden moeten namelijk niet als een barrière gezien worden. Comfort, duurzaamheid, bestendigheid, warmte en eenvoud zijn de waarden van het merk. Zij noemen zichzelf ook wel “The Original Outdoor Clothing Company”. Woolrich is gespecialiseerd in het maken van fijn en warm wol. Hiermee hebben zij een steentje bijgedragen op belangrijke momenten in de geschiedenis. Zij leverden namelijk sokken, dekens en jassen aan Amerikaans soldaten, zodat zij het lekker warm hadden.

In 1989 breidde Woolrich zich uit naar Europa. Zij begonnen in Italië en wilden vanuit hier een wereldwijd merk worden. Hierdoor combineert het merk waarden van de oprichter samen met het moderne stadsleven uit Europa. Dit werd heel goed ontvangen waardoor zij al snel verspreidde door heel Europa.

Woolrich is in Amerika het oudste kledingmerk voor buiten. Hierdoor hebben zij producten ontwikkeld die ondertussen iconisch zijn geworden. Je herkent misschien wel het zwart, rode patroon. Ook wel Buffalo Check genoemd. Dit patroon is een echt symbool op de markt van Amerika. Daarnaast herken je waarschijnlijk de parka’s van Woolrich ook wel. Deze kun je herkennen aan de grote zakken voorop de jas. De parka’s werden in de jaren 70 geproduceerd voor werklieden die pijpleidingen legden in Alaska. Vandaag de dag zie je ze nog steeds regelmatig voorbij komen in het straatbeeld.

Collectie bij Roodfeld

Roodfeld heeft een ruim assortiment van Woolrich, het is zelfs een van onze topmerken. De herkenbare parka’s zijn in deze collectie terug te vinden, maar dat is niet alles. Er zijn namelijk ook prachtige polo’s, schoenen en truien.

De herkenbare parka’s zijn nog steeds een goede keuze om jezelf lekker warm te houden. Deze jassen zijn namelijk ontworpen voor de extreem koude winterdagen. Naast dat de jassen lekker warm zijn, zijn ze ook nog eens heel mooi. De jassen hebben een lange levensduur. Dit komt doordat er gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige kwaliteit stoffen. Daarnaast zijn de jassen tijdloos waardoor je iedere winter weer kan genieten van je heerlijke warme parka.

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar de collectie van Woolrich? Bekijk deze dan snel in de webshop of kom gezellig langs in de winkel in Dordrecht. Wij helpen je graag bij het uitzoeken van een jas of het matchen van de perfecte outfit!

Categorieën: