Outfit inspiratie voor mannen tijdens een trouwerij

Outfit inspiratie voor mannen tijdens een trouwerij

Gaat je beste vriend, een familielid of je collega binnenkort trouwen? En heb je geen idee wat je aan moet voor deze trouwerij? Lees verder in dit blog om erachter te komen wat de perfecte outfit is volgens de trends van tegenwoordig. 

Wat trek je als man aan naar een trouwerij?

Dit is een vraag die veel mannen zich vaak stellen. Voor sommigen ligt het antwoord misschien voor de hand, maar voor anderen is het moeilijk inspiratie op te doen.

Er zijn een paar belangrijke dingen om in gedachten te houden bij het kiezen van een outfit voor een bruiloft. De eerste is om het passend te houden. Een bruiloft is een formele gelegenheid dus vermijdt alles wat te casual is. Uiteraard kan het zijn dat de dresscode juist wel casual is, dan kun je je daarop aankleden. 

Ten tweede moet je je comfortabel voelen. Je zult het grootste deel van de dag staan en je onder de mensen begeven, dus zorg ervoor dat je schoenen en kleding draagt waarin je je goed kunt bewegen. En tot slot: heb er plezier in! Een bruiloft is een vreugdevolle gelegenheid, dus wees niet bang om er een knaller aan toe te voegen door iets unieks of anders te dragen.

Outfit ideeën voor een bruiloft

Hier zijn enkele outfit ideeën voor mannen om te overwegen:

  • Een pak is altijd een goede keuze. Het is gepast en staat iedereen goed. Als je er geen hebt, is dit het moment om erin te investeren. Zorg ervoor dat het goed past en comfortabel is om in te bewegen. Bij Roodfeld kun je ook pakken op maat laten maken, kijk op onze maatpakken pagina voor meer informatie. 
  • Een overhemd met stropdas is een andere klassieke optie die nooit fout kan gaan. Kies een kleur die bij je huidskleur past en vermijd te felle of te opzichtige kleuren. 
  • Voor een meer ontspannen look kun je een chino of een geklede broek dragen met een overhemd met knopen. Dit is een geweldige optie als de bruiloft overdag plaatsvindt. 
  • Als je een vleugje kleur of persoonlijkheid aan je outfit wilt toevoegen, kun je overwegen een vest te dragen. Vesten zijn er in allerlei kleuren en patronen, dus je kunt er zeker een vinden die bij je stijl past 
  • Een andere manier om je outfit persoonlijkheid te geven zijn je schoenen. Draag iets unieks waarmee je opvalt. 
  • Vergeet tot slot de accessoires niet. Deze kunnen namelijk echt het verschil maken! 

3 verschillende soorten dresscodes tijdens een trouwerij

Er zijn een aantal verschillende soorten dresscodes voor bruiloften. Meestal staat dit op de kaart aangegeven, maar je kunt het uiteraard ook altijd navragen. Wij hebben de 3 meest gekozen dresscodes voor je uitgelegd:

  • Formeel: Bij een formeel huwelijk moeten de gasten hun beste en meest formele kleding dragen. Dit betekent meestal een pak of smoking voor mannen.
  • Semi-formeel: Een semi-formele dresscode is iets minder gekleed dan een formele. Een blazer met een geklede broek en een overhemd zou dus al prima zijn. 
  • Casual: Een casual bruiloft is de meest relaxte van alle dresscodes. Voor mannen betekent dit een chino of jeans met een overhemd met kraag. Denk eraan, ook al is het casual, vermijd dat je kleding er slordig uit ziet. 

Hopelijk hebben deze outfit ideeën je wat inspiratie gegeven voor je volgende bruiloft. Houd het passend, comfortabel en leuk!

Categorieën: