Een gevlochten riem stylen; zo doe je dat!

Een gevlochten riem stylen; zo doe je dat!

Elegant, maar toch opvallend; gevlochten riemen zijn het allebei. Een gevlochten riem is een geweldige manier om je outfit een extra boost te geven. Of je nu op zoek bent naar een casual look voor de zomer of een meer geklede look voor een speciale gelegenheid, met deze riemen kun je eindeloos variëren. In deze blogs geven we je enkele tips voor het stylen van gevlochten riemen, lees mee!

Waarom kiezen voor een gevlochten riem?

Een gevlochten riem is een gemakkelijke en moeiteloze manier om elke outfit op te fleuren. De textuur van de vlecht geeft je look een meer afgewerkt, gepolijst gevoel. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in een groot aantal kleuren en materialen die bij elke garderobe passen. Het is dan ook logisch dat je steeds meer mannen ziet kiezen voor een gevlochten riem.

Maak je outfit compleet!

Bij het stylen van een gevlochten riem, is het de bedoeling dat deze de uitstraling van je outfit versterkt. De kleur en het patroon van de riem moeten je ensemble aanvullen, niet overschaduwen of te veel aandacht afleiden van de rest van je outfit. Om de juiste stijl te vinden, moet je bedenken voor welke look je gaat.

Draag het met een spijkerbroek voor een casual look. Een spijkerbroek kan gemakkelijk worden aangekleed met een gevlochten riem. Dit geeft je outfit net iets extra’s. Stem de riem af op de kleur van je schoenen voor een subtiele maar stijlvolle look.

Ga je voor een nette look? Draag de riem dan op een pantalon. Dit is een geweldige manier om een kantoorlook interessanter te maken. Match de kleur van je riem met een van de kleuren van je blouse of pullover voor extra impact!

Riembreedte is belangrijk

Houd er ten slotte rekening mee dat de grootte en breedte van de riem moet passen bij de grootte en vorm van je broeklussen. Een bredere riem is beter geschikt voor grote lussen, terwijl een smallere riem goed staat bij kleinere lussen. Voor een meer formele look kies je voor een smalle riem die niet te veel opvalt. Is je outfit casual of draag je iets met een oversized pasvorm? Dan werken bredere riemen beter omdat ze structuur en definitie kunnen geven aan het silhouet.

Welke kleur kies ik?

Dat hangt er maar net van af! De beste manier om jouw riem te stylen is om deze af te stemmen op de kleuren van je outfit. Kies een riem die bij de kleuren van je overhemd, broek of accessoires past of deze aanvult. Geliefde keuzes zijn natuurlijk zwarte en bruine riemen, maar ook blauw en groen zijn populaire keuzes tegenwoordig. Overdrijf echter niet – kies één opvallend stuk per keer! Als je pakken draagt, moet je riem passen bij de kleur van je schoenen en andere accessoires.

Hopelijk heb met deze tips meer inspiratie om een look te creëren die uniek en stijlvol is. Als het gaat om accessoires, kan de juiste riem het verschil maken. Op zoek naar een gevlochten riem? Neem een kijkje op onze webshop! Veel plezier met het experimenteren!

Categorieën: