Dresscode: Black Tie

Dresscode: Black Tie

Krijg je een uitnodiging met als dresscode black tie? Dan weet je zeker dat je naar een heel chic evenement gaat. Weet je niet zo goed wat het inhoudt en weet je niet wat je aan moet? Lees verder in dit blog om meer te weten te komen en handige tips voor deze dresscode.

Wat houdt black tie in?

Misschien herken je black tie wel van de film James Bond. Hij is altijd gekleed volgens de richtlijnen van black tie. De dresscode wordt ingezet bij erg chique evenementen. Denk aan evenementen zoals een gala, première of een speciale opening. Af en toe zie je dit ook nog voorbij komen bij bruiloften of thema feesten. 

Het is een tijdloze klassieker. Bespaar dus niet op dit kostuum en kies voor kwaliteit. Dit kostuum zal jarenlang mee gaan. De smoking wordt ook wel tuxedo, tux of dinner jacket genoemd. Bij black tie is het de bedoeling dat je netjes en verzorgd voor de dag komt. Het is een heel formeel thema.

Wat zijn de kledingvoorschriften bij de dresscode Black Tie?

De naam verklapt het al, bij black tie is het gebruikelijk dat de smoking van de man zwart is. Belangrijk is dat de outfit er elegant en formeel uitziet. Bij deze dresscode is het van belang dat je je goed aan de richtlijnen houdt. Iedereen is in dezelfde stijl gekleed dus je valt ontzettend op wanneer je je hier niet aan houdt.

Bij black tie hoort altijd een smoking. De smoking moet minstens 2-delig zijn waaronder een colbert en een pantalon. Het colbert hierbij moet single breasted zijn, single breasted houdt in dat het colbert verticaal een enkele rij knopen heeft. Onder de smoking draag je een wit overhemd. Het overhemd moet blinde knoopsluitingen hebben, dit houdt in dat je de rij knopen niet ziet. Waar black tie het meest aan wordt herkend is toch wel de zwarte vlinderstrik, die mag dus zeker niet ontbreken. Om de outfit compleet te maken worden er zwarte lak schoenen gedragen in combinatie met zwarte sokken.

Naast de kledingvoorschriften zijn er nog een aantal tips. Ten eerste moet je er voor zorgen dat de kleding goed past, het is dus niet de bedoeling dat je het pak van je vader of een goede vriend leent. Vervolgens is het belangrijk dat je kleding netjes gestreken is en je schoenen gepoetst zijn. Tot slot zijn de accessoires ook van belang. Ze kunnen een outfit maken of breken, dus kies ze verstandig. Een horloge wordt bij black tie niet gedragen.

Roodfeld helpt je voor de perfecte smoking op maat

Zoals je net hebt gelezen, is het belangrijk dat de smoking goed past. Uit ervaring weten wij dat niemand het perfecte lijf heeft waar de juiste maat voor aanwezig is. Bij Roodfeld kun je samen met een professional een heel kostuum samenstellen. Met uiterste aandacht en precisie meten wij je op, waarna we samen keuzes maken uit prachtige stoffen, voeringen, knopen en stiksels. Het is ook mogelijk om je initialen in het kostuum te plaatsen. 

Ben je helemaal op de hoogte over de dresscode black tie en ben je op zoek naar het perfecte kostuum voor deze gelegenheid? Maak dan een afspraak bij ons! Wij kijken uit naar je komst. 

Categorieën: