Capsule wardrobe samenstellen

Capsule wardrobe samenstellen

Tegenwoordig komen we steeds vaker de term ‘capsule wardrobe’ tegen, maar wat is dat nou eigenlijk? Wat dit precies inhoudt en hoe je dit handig samenstelt, lees je verder in dit blog.

Wat houdt een capsule wardrobe precies in?

Met behulp van een capsule wardrobe is het de bedoeling dat je met een selectie van je favoriete items verschillende outfitjes samen kunt stellen. Per seizoen maak je een capsule wardrobe die vervolgens 3 maanden in je kast blijft hangen. Je kunt een item natuurlijk wel verschillende seizoenen gebruiken.

Officieel bestaat een capsule wardrobe ongeveer uit 37 items. Er zijn ook items die wel in je kast horen, maar niet bij de capsule wardrobe. Dit zijn items als ondergoed, sokken, sportkleding, badkleding en accessoires. Deze tellen dus niet mee bij de 37 items.

Het is van belang dat je aan het begin van het nieuwe seizoen de nieuwe capsule wardrobe compleet hebt. Het is de bedoeling dat je tijdens het seizoen niet meer hoeft te shoppen. Hierdoor doe je geen impuls aankopen wat vervolgens misschien wel een grote miskoop kan zijn, omdat je al heel selectief je favoriete items gekozen hebt. Met behulp van een capsule wardrobe kun je aardig wat geld besparen. Wie wil dat nou niet?

Hoe stel je een capsule wardrobe samen?

Waar begin ik nou eigenlijk bij het samenstellen van een capsule wardrobe? Het is van belang dat je begint met het bepalen van je eigen kledingstijl. Het moet natuurlijk een stijl zijn wat je mooi vindt en waar je je prettig in voelt. Maak een moodboard van outfitjes die je helemaal geweldig vindt. Vervolgens maak je een lijstje van kleding wat je absoluut terug wilt zien. Dit kunnen items zijn die je al hebt of die je nog moet aanschaffen. 

Dan is het moment aangebroken om je kast op te gaan ruimen. Ga bij jezelf na welke items je wilt houden en welke items je wilt verkopen, weggeven of weggooien. Vervolgens ga je kijken welke items nog missen in je wardrobe, deze noteer je allemaal op een lijstje. 

Je bent nu aangekomen bij het leukste moment van het samenstellen van je capsule wardrobe. Het is tijd om te gaan shoppen! Je kunt ervoor kiezen om dit allemaal tegelijk te doen of door af en toe een nieuw item aan te schaffen. De uitdaging hierbij is om niet af te wijken van je lijstje.

Kies voor tijdloze items

Bij een capsule wardrobe is het van belang dat je de items makkelijk kunt matchen. Hierbij zijn kleuren natuurlijk belangrijk. Kies voor neutrale en tijdloze kleuren. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je hele collectie uit de kleuren wit en zwart ontstaat. Let er wel op dat kleuren makkelijk te matchen zijn en dat deze kleuren andere jaren ook nog in de mode passen. 

Zorg er voor dat de uitgekozen kleding van goede kwaliteit is. Je schaft natuurlijk minder items aan waardoor je vaker dezelfde items zult dragen. Het is daarom van belang dat het van goede kwaliteit is en je het regelmatig kunt wassen terwijl de stoffen hierdoor niet achteruit zullen gaan. 

Wij willen je nog een goede tip meegeven. Zorg er altijd voor dat je verschillende basics opneemt in je wardrobe die tijdloos zijn. Deze zijn altijd te combineren met verschillende items waardoor het gemakkelijk is om verschillende outfitjes samen te stellen. 

Ben je ook helemaal enthousiast geworden over dit concept? Bij Roodfeld zijn genoeg items te vinden die hier helemaal in passen. Ook hebben wij verschillende basics waarmee je lekker kunt gaan combineren. Wij kijken er naar uit om samen met jou de capsule wardrobe samen te stellen.

Categorieën: