5 onmisbare stukken herenkleding voor de casual chic stijl

5 onmisbare stukken herenkleding voor de casual chic stijl

Nederland lijkt in de ban van de casual chic stijl te zijn. Wat voorheen vaak werd gebruikt als dresscode voor feestjes of bruiloften, is nu voor veel mannen een alledaagse kledingstijl geworden. De casual chic stijl is dan ook perfect te dragen naar kantoor, maar kan net zo goed op het terras gedragen worden.

Hoe creëer je de casual chic stijl?

Kortom; deze kledingstijl is veelzijdig. Je kan er alle kanten mee op. En nu het warmer begint te worden snappen wij als geen ander dat je niet in pak op kantoor wil zitten, maar gelukkig kan je altijd op de frisse business casual stijl terugvallen. Hier zijn 5 onmisbare kledingstukken om de look te krijgen.

Blazer

De blazer is misschien wel het meest iconische ‘nette’ item binnen de herenmode. Een goed jasje tilt je look onmiddellijk naar het chique einde van smart casual, dus is belangrijk dat je de rest van je outfit goed balanceert om er nog steeds casual uit te zien. De sleutel tot een goede casual chic look, is om een goed balans tussen casual en nette kleding te dragen.

De eerste stap is het vinden van het juiste colbert. Ga je voor een meer casual look, kies dan voor lichtere stoffen zoals linnen of katoen. Voor een geklede look kan je voor wol of kasjmier kiezen. Relaxte pakken, die een zachtere schouder en een lossere pasvorm hebben, zien er geweldig uit op een wit T-shirt. Lichte pastelkleuren passen goed bij de business casual look, denk aan kleuren als lichtgroen- en bruintinten. Als je voor een creatieve aanpak wilt gaan, experimenteer dan met blazers met patronen zoals een ruit of strepen.

Kiezen van de juiste broek

Een spijkerbroek is altijd een goede keuze, maar zorg er wel voor dat hij de juiste pasvorm heeft. Een te los model neemt al snel weg van het chique van de outfit. Vermijd om diezelfde reden spijkerbroeken met gaten. Als je voor een nette look gaat, combineer je je blazer met een geklede broek, zoals een chino of pantalon.

Welke kant je ook opgaat, het is belangrijk dat de broek goed getailleerd is. Nogmaals, baggy is geen optie. Met een jeans is het dan ook in veel gevallen handig om voor een slim fit model te gaan. Houd ook rekening met de lengte van de broek, de perfecte lengte reikt tot net boven de schoenen. Een mooi voorbeeld van een goed getailleerde jeans is bijvoorbeeld het J622/NICK SLIM model van Jacob Cohen.

Schoenen

Als je er stijlvol uit wilt zien, moeten je schoenen in orde zijn. Dit betekent niet dat ze het duurste paar schoenen in de winkel moeten zijn, maar ze moeten wel goed verzorgd zijn en bij de rest van je outfit passen.
Een chique optie is om leren schoenen te dragen. Een kwaliteit paar leren schoenen zijn altijd een goede investering. Met correct onderhoud gaan ze dan ook jaren mee. Bovendien zullen deze tijdloze schoenen nooit uit de mode raken.

Een razend populaire keuze is om te kiezen voor suède. Dit soort schoenen zijn de beademing van de casual chic stijl. Zowel loafers en sneakers zien er enorm strak uit in deze stof. Suède schoenen zijn een musthave voor elke modebewuste man. Met hun trendy look en comfortabele gevoel zijn ze perfect om elke dag te dragen, zelfs in formele settings. Zo hebben ze voor veel mannen de klassieke lederen puntschoen in de kledingkast vervangen.

Bekijk voor de casual chique stijl zeker eens onze collectie Parbleu schoenen.

Overhemd

Een overhemd is de makkelijkste manier om van een casual outfit, een casual chic outfit te maken. Toch is lang niet elk overhemd even geschikt voor deze stijl. Je wilt een overhemd dat een getailleerde uitstraling heeft, zonder te formeel te zijn. De beste manier om dit te bereiken is door overhemden te kiezen die gemaakt zijn van natuurlijke stoffen zoals katoen en linnen. Deze stoffen zorgen ervoor dat het overhemd zacht valt, waardoor er een ontspannen en toch chique silhouet ontstaat.

Het model van het shirt is belangrijk om rekening mee te houden. Ideaal is een overhemd dat licht getailleerd is, maar zeker niet te strak. Bepaal van tevoren of je het overhemd in je broek wil dragen of niet. Als je ervoor kiest om uw overhemd in te stoppen, zorg er dan voor dat de stof niet te dik of te stijf is, omdat dit een onflatteuze bobbel zal creëren. Als je het overhemd niet ingestopt wilt dragen, kies dan een shirt dat niet te lang is.

Pullovers

Een goed alternatief voor een overhemd is de pullover. Vooral wollen pullovers doen het goed in een casual chic look. Truien zijn ideaal om in laagjes te dragen. Zo is een pullover onder een blazer of bomberjack enorm classy. Kies een pullover in een effen kleur voor een ontspannen en toch chique look. Als je jouw outfit een beetje interessanter wilt maken, kies dan voor een pullover met subtiele print of detail.

De pullover die het beste bij de business casual look past is ongetwijfeld de coltrui. Deze trui is de laatste jaren enorm in populariteit geste genen dat is niet voor niets. Het ziet er geweldig uit wanneer hij wordt gedragen met een blazer of bomberjack. De sleutel tot het dragen van een coltrui is om ervoor te zorgen dat hij juist valt. Een coltrui moet slank vallen, te losjes en het zal er slordig uitzien, vooral bij de nek. Wees dus niet bang om een kleine maat te bestellen. Bekijk hier de luxe kwaliteit coltruien van Samsoe Samsoe.

Het is belangrijk om de pullover de laten contrasteren met de gekozen broek. Als je bijvoorbeeld een donkere broek draagt, kies dan voor een witte of lichtgekleurde pullover. Dit zorgt voor een mooi contrast en maakt je outfit opvallender

Wees niet bang om te experimenteren

De kracht van de casual chic look is de eenvoud ervan. Onthoud dat je gaat voor relaxed, niet te netjes, maar zeker niet slordig. Het is belangrijk om dingen eenvoudig te houden. Zoals ze zeggen: less is sometimes more. Het is zeker geen hogere wiskunde. Je kunt verschillende stukken mixen en matchen om een business casual look te creëren die helemaal van jou is.

Een laatste tip: wees niet bang om te experimenteren. Bij de casual chic stijl gaat het erom uniek te zijn en je eigen persoonlijkheid tot uitdrukking te brengen. Ga er dus op uit en maak plezier!

Categorieën: